Ker hočete več...

KOKO izdelke odlikujejo kompleksne formulacije z visoko vsebnostjo aktivnih komponent z namenom dosegati obljubljene rezultate. Namenjeni so ljudem, ki ne sklepajo kompromisov med naravnostjo izdelka in njegovo učinkovitostjo. 

Ljudem, ki hočejo več.

KOKO izdelki za nego vaše kože so izdelani iz najkakovostnejših organskih in naravnih sestavin. Vsebujejo kozje mleko najboljše kakovosti, BIO konopljino olje, rastlinska masla in hidrolate organskega porekla, vitamine ter ostale aktivne komponente, ki so v celoti naravnega izvora. Nekatere sestavine so kljub naravnemu izvoru izdelane v laboratoriju, kot na primer emulgatorji. Njihov namen je zagotavljanje konsistentne kakovosti izdelkov. Izdelki KOKO namenoma vsebujejo tudi konzervanse, primerne za naravno kozmetiko, ker želimo, da so izdelki varni in brez škodljivih mikroorganizmov! Vsebujejo naravne dišave v manjših koncentracijah, ker smo mnenja, da je skoraj nemogoče narediti edinstvene izdelke brez prefinjenih dišav, medtem ko »fantazijske« vonje prepuščamo komu drugemu! Vedno si prizadevamo za nove in izboljšane formulacije dokler z izdelkom nismo popolnoma zadovoljni. 

Zato, ker hočemo več!
Naravna kozmetika vključuje veliko manj sintetičnih surovin oziroma surovin, ki jih ni mogoče najti v naravni, v primerjavi s konvencionalno kozmetiko. Sestava izdelkov naravne kozmetike je kontrolirana s strani neodvisnih certifikacijskih organov, ki so postavili kriterije, katerim morajo izdelki ustrezati za pridobitev naravnega certifikata. KOKO kozmetika je pridobila certifikat »naravna kozmetika z BIO sestavinami«, ki je bil podan s strani neodvisnega instituta KON-CERT. S pridobljenim certifikatom zagotavljamo, da naši izdelki ne vsebujejo sintetičnih barvil in dišav, silikonov in njihovih derivatov, parafina in drugih naftnih derivatov in gensko spremenjenih sestavin (GSO). Proizvodni proces mora biti prijazen do okolja, embalaža vsebuje okolju prijazne materiale, izdelki pa niso testirani na živalih. KOKO izdelki za nego in čiščenje obraza vsebujejo 100% naravne sestavine ter do 22% surovin s certificiranim biološkim poreklom.
Certifikat inštituta Kon-cert
Učinkovitost izdelkov za nego kože s kozjim mlekom se skozi stoletja ni spremenila, vendar sedaj vemo nekaj več o tem, zakaj in kako delujejo. Kozje mleko vsebuje vrsto učinkovin, ki kožo negujejo, mehčajo in navlažijo. Najpomembnejša sestavina kozjega mleka je mlečna kislina. Veže in hkrati zadržuje vodo v povrhnjici kože, kar se odraža v povečani elastičnosti kože in posledično zmanjšanju gubic na obrazu. Spodbuja obnavljanje povrhnjice in s tem izboljša porazdelitev melanina oziroma enakomerno pigmentacijo kože. Kozje mleko vsebuje tudi Vitamin A, ki pospešuje sintezo kolagena in tako blaži posledice staranja kože. Prisotnost selena koži pomaga odpravljati poškodbe zaradi prekomernega izpostavljanja sončnim žarkom, medtem ko naravno prisotne beljakovine in maščobe pomagajo ohranjati vašo kožo gladko in voljno.
Olje industrijske konoplje je kot nalašč za vse tipe kože. Pri topični uporabi učinkovito navlaži suho kožo, ne da bi pri tem zamašil pore in s tem pomaga pri preprečevanju nastajanja aken, delno nadomesti koncentracijo ceramidov in tako poveča zadrževanje vlage v koži, hkrati pa pomaga uravnavati prekomerno izločanje olja na povrhnjici mastne kože. Primerno pa je tudi za tiste z občutljivo kožo, saj pripomore k zmanjšanju posledic vnete in razdražene kože. Razlog zato tiči v njegovi maščobno kislinski sestavi. Glavna sestavina konopljinega olja je gama-linolenska kislina (GLA), ki spada v družino omega-6 maščobnih kislin. Pomaga pri zmanjševanju znakov različnih kožnih stanj. Hkrati pa kožo učinkovito nahrani in navlaži ter tako pripomore k bolj mladostnemu videzu vaše kože.
Izbiri ustrezne embalaže smo namenili veliko pozornosti in izbrali brezzračne »air-less« vsebnike. Brezzračna tehnologija preprečuje neposreden stik izdelka z rokami uporabnika in tako preprečuje mikrobiološko kontaminacijo izdelka. Hkrati, izdelek ni izpostavljen kisiku iz okolja. Tako bodo vaši izdelki ostali neoporečni tekom celotnega roka trajanja. Potrebno pa je poudariti, da so primerni za reciklažo, saj ne vsebujejo nobenih sestavnih delov, ki bi jim preprečili vstop v reciklažni tok.
Dostavo opravlja Pošta Slovenije, ki večino paketov dostavi že naslednji delovni dan po odpremi. Prizadevamo si, da blago, ki ga naročite zapusti naše skladišče še isti dan. Kadar je število naročil povečano, lahko jamčimo za odpremo blaga v maksimalno treh do petih delovnih dneh od prejema naročila (razen v primerih, ko opis ob izdelku navaja drugačne roke dobave).