Imate zaradi obrazne maske težave s kožo?

31. maj, 2020
Urban

Zaščitne maske so postale del našega vsakdana. Uporabljamo jih med nakupovanjem in drugimi opravki, številni pa morajo maske še vedno nositi tudi med delovnikom.

Zaradi dolgotrajnejše nošnje maske pride pogosto do razdražene in vnete kože. Posledice pa lahko oblažimo z redno nego obraza.

Kaj še čakate?

Pomembno je vedeti, da je porušena kožna bariera, prava oaza za okužbe, zato je kožo potrebno negovati. Ignoriranje težav s kožo lahko povzroči dolgotrajne posledice, ki lahko vodijo do resnejših dermatoloških težav. Nošenje mask pa lahko tudi poslabša že obstoječe kožne bolezni, kot so dermatitis, rosacea, ekcemi, rdečica in drugi.

Najprej poskušajte zmanjšati trenje, ki nastaja med kožo in materialom maske. Poskrbite, da le ta ni pretesna in da so deli, ki se stikajo s kožo, izdelani iz mehkih materialov.

Priporočamo nego obraza vsako jutro in dosledno čiščenje obraza takoj po vrnitvi domov, ko masko snamete. Pomembno je, da uporabljate blaga in naravna čistilna sredstva. Najprej kožo očistite s čistilnim mlekom KOKO Squeaky Clean in sperite obraz s toplo vodo. Nato nanesite tonik KOKO Splash Of Fresh in pustite, da se vam vpije v kožo. Lahko si ga nanesete na konice prstov in vmasirate v obraz ali s pomočjo vatke.

Za učinkovito ohranjanje hidrirane kože na obrazu, je priporočena uporaba vlažilnih krem, vendar ni treba pretiravati. Vlažilna krema Lady Rose vsebuje aloe vero, ki kožo izdatno navlaži, obenem pa deluje protivnetno in pomirjajoče. Mlečna kislina (alfa-hidroksi kislina oz. AHA), ki se skriva v kozjem mleku, še dodatno povečuje sposobnost zadrževanja vode, glicerin pa tvori zaščitno plast na povrhnjici vaše kože.

Pri negi obraza posvetite posebno pozornost območjem, kjer je koža najbolj razdražena - običajno so to predeli okoli roba maske in okoli ust.

Se vam pojavljajo mozoljčki?  

Tisti, ki imajo že tako bolj mastno kožo, so še posebej nagnjeni k nastanku mozoljev in aken, saj maska ustvari vlažno, toplo okolje, ki onemogoča koži, da zares diha. Običajno to privede do povečanega izločanja maščob. Če temu dodamo še znoj in bakterije, lahko postane koža močno razdražena in vneta. Poleg tega pa maske pokrivajo precejšen del tistega območja, kjer se mozoljčki še posebej radi pojavijo (nos, brada …).  

Priporočamo uporabo vlažilnih krem, ki so primerne stanju vaše kože. Obenem je zelo priporočljivo, da pod masko ne uporabljate ličil oz. pudra. Ker koža zaradi zaščitne maske že tako težko diha, namreč ne želite, da bi bilo to še dodatno oteženo.

hello world!