Kaj NE smemo pozabiti pri negi kože doma?

28. april, 2020
Urban

Delo od doma je postala nova realnost. Ličil niste nanesli že celo večnost. Pretiravamo, v bistvu je minilo šele par tednov, ampak šminka je kar naenkrat postala neobvezen del delovnika. In kar priznajmo,  tudi redno čiščenje obraza smo postavili v kot. Nič hudega, če je tako par dni. Ampak vseeno je zelo pomembno, da sedaj ko smo več doma NE POZABIMO na 4 stvari, ki so ključnega pomena za ohranjanje lepe, zdrave in sijoče kože, brez aken in izpuščajev. Verjemite, s pravilno nego, bo naša koža v odlični formi za sončne poletne dni, ki prihajajo.

NE pozabite na redno umivanje obraza

Težave se hitro pojavijo, ko mislimo, da si ni potrebno redno umivati obraza, saj smo večinoma časa doma! To absolutno NE DRŽI!

Čiščenje obraza je nujen korak za ohranjanje lepe in zdrave kože. Kljub temu, da ne nosite ličil in ste več doma, se čez dan na naši koži nabere sloj umazanije, nečistoč in bakterij, ki ga je potrebno pred spanjem odstraniti!

slika je simbolična

Pogostost čiščenja in izbor čistilnega sredstva pa je odvisna tudi od stanja vaše kože. V kolikor imate občutljivo kožo poiščite izdelke, ki ne vsebujejo dražilnih sestavin kot so parabeni, sintetične dišave, mineralna olja in sulfati. Te sestavine lahko sprožijo srbečo in rdečo kožo oz. alergijske reakcije. V primeru, da imate mastno kožo priporočamo uporabo tonika zjutraj in zvečer, da odstranite odvečno olje in umazanijo, ki se je nabrala na obrazu čez noč. V primeru, da nimate težav z mastno kožo pa je enkrat na dan dovolj.

NE pretiravajte z nego kože

Prepogosta uporaba prevelikega števila izdelkov lahko naredi več škode kot koristi. Ni potrebno vsak dan slediti 10 korakom popolne nege obraza.

Štirje izdelki, ki jih priporočamo za vsakodnevno uporabo in bodo poskrbeli za zdravo in svetlečo kožo so: nežno čistilno sredstvo, tonik, vlažilna krema in krema z zaščitnim faktorjem (SPF).

Čistilno sredstvo
Tonik
Vlažilna krema
SPF krema

Maske, pilinge in kislin vam ni potrebno uporabljati vsak dan. S prepogosto uporabo lahko odstranimo tudi več kot je zaželeno. Rezultat je suha in razdražena koža, lahko pa se tudi pojavijo izpuščaji in akne.

Vsekakor pa priporočamo njihovo uporabo enkrat ali dvakrat tedensko, da odstranite odvečni sebum in odmrle celice in razkrijte svežo in sijočo kožo pod površino.

Ali veste kako si pripraviti hidratantno masko za obraz s sestavinami, ki jih imate že doma? Če ne, si preberite še naslednji članek.

Redna uporaba vlažilne kreme

V primeru, da ste pozabili na uporabo vlažilne kreme, se boste hitro srečali z izsušeno kožo. Kljub manjši izpostavljenosti soncu pa bo večja izpostavljenost klimatskim napravam, suhem zraku in uživanje manj zdrave hrane ter več alkoholnih pijač, negativno vplivala na stanje vaše kože.

Verjetno ste že opazili, kako izsušene roke imate zaradi pogoste uporabe razkužila? Podobno se bo odzvala vaša koža na obrazu.

Uporaba vlažilne kreme za obraz je nujen korak za ohranjanje lepe in sijoče kože.

Kremo nanesite zjutraj in zvečer in ne pozabite na predel vratu in dekolteja. V primeru bolj mastne kože priporočamo uporabo lahke vlažilne kreme na vodni osnovi, v primeru bolj suhe kože pa kreme z večjo vsebnostjo naravnih olj. In ne pozabite na zadostno količino vode. Konec koncev je to tudi časa sprejemanja novih navad!

NE pretiravajte z ličili

Ličila niso slaba za vašo kožo. Vendar vsakodnevno nanašanje, predvsem pa nepravilno odstranjevanje, lahko povzroči suho kožo, zamašene pore in akne. Veliko ljudeh, ki ima težave z aknami, se razlog skriva prav v tem, da se ne držijo rutinske nege obraza – OČISTI, OSVEŽI, NEGUJ. Uporabite manj ličil in pustite svoji koži, da malo zadiha in se dosledno držite bolj preproste rutinske nege obraza. Poskusite si predstavljati to obdobje kot dopust za svojo kožo.

hello world!