#homeSPA - DIY Masaža obraza

5. april, 2020
Urban

Ali ste vedeli, da masaža obraza pripomore k bolj napeti in mladostni koži?

Smejanje, mrščenje in žvečenje, nehote krepijo obrazne mišice. Podobno, kot telesne mišice med vadbo. In tako kot masaža telesa blagodejno deluje na telesne mišice bo tudi masaža obraza pripomogla k zmanjšanju napetosti obraznih mišic. Posledično bo vaša koža videti bolj napeta in mladostna.

Osnovna tehnika je popolnoma enostavna. Najboljše pri vsem pa je to, da lahko vse storite doma in ne potrebujete laserjev ali drugih pripomočkov! Vse kar morate storiti je, da sledite spodnjim korakom.

Ko boste končali se vam bo zdelo, da ste prespali karanteno.

1. Preden začnete, si umijte roke! Z milom in toplo vodo vsaj 20 sekund. Lahko si jih tudi razkužite, saj nočete prenesti bakterij ali virusov na obraz.

2. Povežite si lase in obvezno očistite si obraz. Odstranite vse nečistoče in ličila. Ko govorimo o čiščenju, ne mislimo hiter pljusk mrzle vode in konec. Vzemite si čas in res temeljito odstranite vse nečistoče. Vzemite si čas. Sprostite se! Konec koncev je to tudi namen vsega. Zmočite obraz s toplo vodo, čistilo pa počasi vmasirajte v kožo.

3. Enakomerno nanesite čistilno mleko (lahko tudi kar konopljino, sončnično, jojobino, olivno olje oz. kar imata pri roki) po celotnem obrazu pri čemer uporabite celotno površino dlani in ne samo konice prstov

4. Med obrvi položite dlan in z enakomernim pritiskom masirajte s krožnimi gibi proti lasišču. Sledijo senca. S palci pritisnite na predel senc in masirajte v krožnih gibih. Kako dolgo to počnete je odvisno od tega kako napeti ste, ampak v 30 sekundah bi morali odpraviti vso napetost. Isti pritisk uporabite tudi na predelu pod ličnicami. Masirajte s palci nazaj v smeri proti lasišču, nato pa v naslednjem koraku celotno površino ličk parkrat trdno potegnite z dlanjo navzgor. Isti korak ponovite na predelu čeljusti. V smeri brade proti ušesom in končajte tako, da potisnete kožo na vratu pod ušesa. Celoten postopek lahko ponovite večkrat.

5. Za bolj napeto kožo poskusite pritiskati globoko v kožo. V primeru mastne ali občutljive kože pa se odločite za lažjo masažo. Bistvo je, da si vzameta nekaj časa zase in da se sprostite.

Ko zaključite z masažo, odstranite čistilno mleko ali masažno olje. Lahko uporabite vročo krpo ali pa preprosto splaknite s toplo vodo. Čisto in pomirjeno kožo pa osvežite še z tonikom, ki bo kožo osvežil in zaprl pore. Kožo pa še dodatno nahranite z vlažilno kremo za obraz ali pa si privoščite še masko za obraz. Če ne veste, kako si lahko pripravite masko za obraz kar doma pa preberite še naslednji članek.

hello world!