#homeSPA - DIY Hidratantna maska za obraz

22. marec, 2020
Urban

Priprava maske pa vam bo vzela 5 minut časa, koža pa vam bo neizmerno hvaležna!

Pogrešate razvajanje v SPA? Vam je zmanjkalo mask za nego obraza? Ni problema! Vzemite si čas zase in privoščite svojemu obrazu popolno nego obraza s hidratantno masko za obraz. Najboljše pri vsem pa je to, da imate (verjetno) vse, kar potrebujete že pri roki.

Zakaj maska za obraz?

Ali je kaj bolj nadležnega kot občutek pretesne, suhe in srbeče kože? Z uporabo maske za obraz lahko ta občutek odpravite v samo 5 minutah. Glavna prednost maske za obraz je v tem, da zadržimo aktivne sestavine in s tem omogočimo boljšo absorpcijo teh sestavin v povrhnjico kože. Skratka, eden lažjih načinov, kako kožo učinkovito navlažiti in umiriti v slabih petih minutah.

Kaj potrebujem?

Potrebujete samo bombažne blazinice za nego obraza in vaš najljubši tonik, hidrolat ali rožno vodo.

Katere blazinice lahko uporabim?

Uporabite lahko katerekoli bombažne blazinice za čiščenje obraza. Večplastne blazinice, lahko tudi ločite na posamezne plasti, vendar pazite, da jih ne raztrgate. Priporočamo pa uporabo pralnih blazinic iz EKO bombaža (s tem boste naredili še nekaj dobrega za okolje).

Postopek?

1. Obraz si najprej temeljito očistite.

2. Navlažite bombažne blazinice s tonikom. Pazite, da blazinice dobro navlažite, da se bodo zlahka oprijele vašega obraza in da maska ne odpade sredi domače SPA zabave.

3. Namočene blazinice položite na čelo (1), lička (2), nos in brado (3). Očesnemu predelu pa se raje izogibajte.

Kako dolgo lahko pustim blazinice na obrazu?

Bombažne blazinice pustite stati na obrazu 3 – 5 minut in ne čakajte, da se blazinice posušijo na vašem obrazu. V tem primeru boste dosegli ravno nasprotni rezultat. Suhe blazinice bodo dejansko odvajale vlago in posledično izsušile vašo kožo.

Ko opazite, da so se začele blazinice sušiti oziroma postajajo tople, jih odstranite. Če je na vaši koži ostalo še kaj tonika pa ga pustite, da se absorbira v vašo kožo in nanesite še vlažilno kremo. Zakaj je dobra KOKO hidratanta krema za obraz pa si preberite s klikom na sliko. Nikar pa ne zaspite z blaznicami na obrazu! Ta postopek lahko ponovite dvakrat ali trikrat tedensko.

Ali je takšna maska primerna za vse tipe kože?

Seveda! Takšna maska je primerna za vse tipe kože, tudi v primeru težavah z aknami. Nekoliko pazljivost namenite izbiri ustreznega tonika, sploh če imate težave z občutljivo kožo. Priporočamo uporabo izdelkov, ki jih ni potrebno izpirati in ne vsebujejo alkohola ali drugih agresivnih sredstev v izogib alergijskim reakcijam.

hello world!