Mali koraki za velike spremembe

6. september, 2019
Urban

Ne glede na to, ali posvetite negi obraza in odstranjevanju ličil minimalno časa ali pa preživite v kopalnici celo večnost to vpliva (posredno) na naš planet. Tu govorimo predvsem o uporabi toaletnih potrebščin in pripomočkov, kot so čistilni robčki in bombažne blazinice za enkratno uporabo, ki so seveda nujni za vašo rutinsko nego obraza. Ampak, ali se kdaj vprašate, kaj se zgodi z vsemi temi odpadki? Življenjski cikel takšnih izdelkih je zelo kratek: obrišeš obraz, odvržeš v smeti in vzameš novega. Večino teh robčkov pa potrebuje leta, da se razgradijo. Sestavljeni so iz poliestrskih in polipropilenskih vlaken, ki večinoma niso razgradljiva, na trgu pa je malo robčkov, ki bi bili biorazgradljivi.

Na našo srečo pa obstajajo tudi okolju prijazne alternative. Ena izmed takšnih alternativ, je podjetje LANABe https://lanabe.si/, ki izdeluje (tudi) eko pralne blazinice za odstranjevanje ličil iz 100% certificiranega eko bombaža. Te blaznice so nekoliko večje od vaših običajnih bombažnih blazinic za enkratno uporabo, kar pomeni da boste z že eno blazinico očistile celoten obraz. Hitro, enostavno in nežno. Uporabljate jih lahko s katerimkoli odstranjevalcem ličil (čistilno mleko, čistilni tonik, micelarna vodica, itd…). Po uporabi, pa jih preprosto operete v pralnem stroju. Priporočamo pa da jih položite v pralno mrežico, da preprečite drgnjenje z drugimi tkaninami.

Ampak, zakaj kupovati takšne blazinice, če lahko uporabimo navadno bombažno krpo ali brisačo, ki jo imamo na voljo doma? Naš odgovor na takšno vprašanje je » ste že poizkusili odstraniti trdovratna ličila iz brisače«?

Naše poslanstvo ni le »prodaja« kozmetike, ampak tudi ozaveščanje o surovinah in embalaži, ki jih uporabljamo pri izdelavi narave kozmetike KOKO. Želimo, da so naši izdelki transparentni. Pridobili smo certifikat naravne kozmetike z BIO sestavinami, s strani  neodvisnega inštituta KON-CERT, ki potrjuje, da v izdelkih niso uporabljene sporne sestavine. Hkrati, pa smo na listi sestavin označili tiste, ki so ekološkega porekla ter tudi njihov delež.

Istemu načelu sledimo tudi pri izbiri naših partnerjev. Zato smo v sodelovanje s podjetjem LANABe pripravili posebno akcijo z imenom »mali koraki za velike spremembe«, kjer vam pri nakupu katerega koli izdelka za čiščenje obraza podarimo 7 pralnih (tudi na 90 °C) blazinic za odstranjevanje ličil in čiščenje kože. Narejeno so iz EKO certificiranega bombaža in so namenjeni tudi tistim z najbolj občutljivo kožo. Tako bo vaša rutinska nega prijazna vaši koži in okolju.

hello world!