Cosmedoc.si o nas

29. april, 2019
Urban

Sinergija kozjega mleka in konopljinega olja

V spodnjem zapisu lahko preverite kako so se izdelki KOKO naravna kozmetika izkazali na testu pri  študentkah farmacije Neji in Tajki, ustanoviteljicama "vse prej kot običajnega" bloga o kozmetiki https://cosmedoc.si/.

Naravna kozmetika in certifikati

Kaj loči naravno kozmetiko od ostale? Sestavine, seveda. Namreč lastnosti izvlečkov, hidrolatov in olj so tisto, kar naredi naravno kozmetiko posebno. Vendar izdelovalcev naravne kozmetike ne omejuje nobena zakonodaja, zato je na proizvajalcu, da se odloči, v kolikor bo deloval po določenih standardih, ki jih predpisujejo certifikati, ali bo pa samo oglaševal, da je njegova kozmetika naravna.

Certifikatov je na področju naravne kozmetike že kar veliko in vsi se med seboj razlikujejo. Tudi v Sloveniji lahko kozmetika pridobi certifikat ˝naravna kozmetika˝ in sicer s strani inštituta Kon-cert, ki predpisuje, da certificirani izdelki ne vsebujejo potencialno spornih sestavin.

Kako so se obnesli izdelki?

"Na sta testiranju sva imeli: čistilno mleko za obraz, čistilni tonik za obraz ter kremo za občutljivo kožo Madam Chammomile in hidratantno kremo Lady Rose. Ker nobena ni preveč navdušena nad okusom in vonjem kozjega mleka, naju je malo skrbelo, kakšen bo vonj. Vendar se je izkazalo, da izdelki nimajo vonja po kozjem mleku, prej po cvetnih vodicah."

Vsi izdelki so kvalitetni in zapakirani v Air-free embalažo, kar je pri naravni kozmetiki še posebej pomembno. Zaradi omejenosti pri izbiri konzervansov, so ti izdelki bolj dovzetni za mikrobiološko kontaminacijo, zato je izbira takšne embalaže zelo pametna poteza.

Obe imava kožo, ki dokaj hitro (s pojavom mozoljčkov) pokaže, če ji kaj ni prav. Morava reči, da so se izdelki očitno zelo izkazali. Koža izdelke dobro prenaša. Krema za občutljivo kožo je zelo nežna in vlažilna. Vlažilna krema se je na mastni koži izkazala tako, da se koža ni svetila že 5min po nanosu.

Kako se je Koko kozmetika obnesla v laboratoriju?

"Kaj sva sedaj sčarali? Torej Koko kremo za občutljivo kožo Madam Chammomile sva nesli v laboratorij in testirali ali se po nanosu kreme poveča hidratacija kože. Meritve sva izvedli s Corneometrom – to je naprava, ki meri hidratiranost površine kože oz. rožene plasti." Relativna vrednost hidratacije kože se podaja v arbitrarnih enotah in je ne moremo enačiti z odstotkom vlažnosti kože.

"Sošolki s suho kožo smo pomerili hidratiranost kože pred nanosom izdelka. Nato smo izdelek nanesli na kožo, pustili pod ure, da se je krema vpliva in nato ponovno pomerili hidratiranost. Rezultati testa so pokazali, da se je hidratiranost kože po nanosu kreme povečala. Sicer se moramo zavedati, da meritve niso narejene v predvidenih pogojih, zato lahko te odstopajo v pozitivno ali negativno stran, vendar se je hidratiranost kože se je občutno povečala.

KOKO naravna kozmetika se je izkazala tako na domačem testu, kot na testu v laboratoriju. "Sestavine v izdelkih so čudovite, tako da v kolikor si na lovu za dobro Slovensko kozmetiko, je KOKO pravi naslov."

Celotno objavo pa si lahko preberete na https://cosmedoc.si/2019/04/18/koko-kozmetika-sinergija-kozjega-mleka-in-konopljinega-olja/.

hello world!